top of page

Kraft

Tid: 2-4 timer

Antall posjoner: 1 stor kjele på 10 liter

Dette trenger du:

1-2 Høner

1 løk

2 Laubærblader

Salt/Pepper

Jeg koker alltid en stor kjele på 10 liter, da har jeg masse kraft tilovers som jeg kan fryse ned.

Kan fint koke med halvparten av størrelsen også.

Sånn gjør du:

Vask og skyll kjøttet. Legg de i kjelen og fyll opp med vann til det dekker kjøttet. Hakk løk og ha i kjelen saammen med salt/pepper og laubærblad. Kok opp. Sil av alt skummet med en hullsleiv til det nesten ikke kommer mer. Skru så varmen ned og la det hele trekke i minimum 2 timer. Kan gjerne la de trekke mange timer( det gjør jeg)

Ta opp kjøttet og avkjøl. Rens så kjøttet fra beinet. Om du lager suppe med det samme kan kjøttet legges tilbake i kraften som skal brukes.

Hell så resterende kraft i egnede bokser til å fryse i.


bottom of page