Dette trenger du:
1 blomkålhode
Melk
1/2 L Kraft/fond
4 små Pastinakk
1 Løk
Salt/pepper
2-3 Hvitløksfedd
1 pakke rosenkål
Granateple ca et 1/2
Olje
Sånn gjør du:
Suppen:
Del opp blomkålen i små buketter og legg i en kjele med 1 pastinakk og 1 løk. Ha i kraft/fond og hell over så mye melk at det dekker litt over blomkålen. La dette koke til det er mørt, ca 15 min. Ha alt i en blender eller en stavmixer og blend til en jevn suppe. Dette er varmt, så pass på slik at du ikke brenner deg. Hold på lokket om du bruker en blender., gjerne med et kjøkkenhåndkle.
Hell så alt tilbake i kjelen. Nå kan du smake deg frem med salt og pepper.
Garnityret:
Skrell resten av pastinakken og kutt den i tynne biter. Bruk gjerne en mandolin eller lignende.
Skrell rosenkålen og ta av alle bladene på hele kålen.(De skal sprøstekes slik.) Finhakk (eller kutt i tynne skiver)hvitløken.
Stek dette i olje på litt høy varme, husk å vende på det underveis slik at det ikke svir/brenner seg. for denne smaken vil du ikke ha😜
Det skal bli ganske mørkt og ganske sprøtt og crispig. Når det er ferdig har du dette i en skål og avkjøler litt. Så kan du ha i granateplekjernene og parmesan skåret i tynne biter.
Ha dette på toppen av suppen. Server gjerne med foccatia eller rundstykker til.