top of page

Kringle

Tilberedningstid:

Steketid:

2.5 timer

18-25 min

Antall posjoner

1 stor kringle

Om

Denne gjærdeigen er en god grunndeig som kan brukes til både kringle, boller eller kanelsnurrer.

Ingredienser

6 dl Melk

200g smør

200 g sukker

Litt Kardemomme

½ ts salt

1 pakke gjær

Ca 1 kg speltmel

Rosiner (valgfritt)

Flytende honning av mild type. eks akasie honning eller sommer honning.




Sån gjør du

Hvis du bruker rosiner er et godt tips å la de ligge noen minutter varmt vann. Da blir de ekstra myke og gode.


Smelt smøret, ha i melken. Når blandingen er fingervarm (37c•) helles

dette i en bakebolle. 

Ha så i gjær, sukker, salt og kardemomme. Rør lett inn i 

melkeblandingen. Spe så med mel (Ikke ta alt på en gang) til du får en 

fin, myk og seig deig. 

Hev til dobbelt størrelse eller ca 1,5 time.

Kjevle ut deigen til en lang leiv. Her kan du gjerne fylle med det du 

liker, for.eks kanel/smør/honning/nøtter (Her er jeg litt raus med den flytende honningen). Trill sammen til en pølse, og 

form den til en kringle. Legg den på stekebrett og etterhev ca 45

min. 

Pensle med egg, melk eller vann. Strø på hakkede mandler/nøtter og topp den med lit mer flytende honning.

Stekes på nederste rille i 18-25 min på 200-225 c•


Lager du kanelsnurrer stekes de på midterste rille i 8-10 min.




Håper det smaker 😋😋





bottom of page