Dette trenger du:
Søtpotetpuréen:
1 Søtpotet ca 200 g
1 liten gullerot
1 liten bit/skive sellerirot
50 gr smør.
Laks:
Jeg regner 1 bit av ca 125 g pr person. Gutta her i huset spiser gjerne litt mer så da steker jeg 1 ekstra😅
Tomater, helst små søte, 1 boks
Sjalottløk, ca 8 middels store
Ekstra virgin olivenolje ( EVOO) til steking.
salt/pepper, og event litt honning av mild type.
Sånn gjør du:
Søtpotetpurèen:
Skrell grønnskakenen, kutt de i biter og legg de i en kjele med vann. Kok de møre.
Hell av vannet og mos til ønkset konsistens. Ha så i smør. Smak deg til med salt og pepper.
Det hender jeg bruker litt Gryr matfløyel, eller kokosmelk. Litt ettersom hva jeg har i kjøleskapet og event hva som må brukes opp. Om dette tilsettes bruker jeg også å jevne den litt med maizenajevning til jeg får en god konsistens.
Laks:
Stek laksen på middels varme. Snu fisken når den har fått en gyllen farge og stek videre til den begnner å "blade" seg. OBS: Viktig å ikke steke fisken i hjel her alstå, da blir den tørr og kjedelig!!
Stek også tomatene og sjalottløken i en panne med litt EVOO. La dette surre i ca 10 min, gjerne lengre. Da kommer bare smakene fra tomatene enda mer frem. Litt salt/pepper. Til slutt har du "ei lita teskjed" med mild honning over og lar det smelte ned og bland godt.