top of page

Stekt laks med søtpotet puré

Tid: 45 min

Antall serveringer: 4

Dette trenger du:

Søtpotetpuréen:


1 Søtpotet ca 200 g

1 liten gullerot

1 liten bit/skive sellerirot

50 gr smør.



Laks:

Jeg regner 1 bit av ca 125 g pr person. Gutta her i huset spiser gjerne litt mer så da steker jeg 1 ekstra😅

Tomater, helst små søte, 1 boks

Sjalottløk, ca 8 middels store

Ekstra virgin olivenolje ( EVOO) til steking.

salt/pepper, og event litt honning av mild type.


Sånn gjør du:

Søtpotetpurèen:


Skrell grønnskakenen, kutt de i biter og legg de i en kjele med vann. Kok de møre.

Hell av vannet og mos til ønkset konsistens. Ha så i smør. Smak deg til med salt og pepper.


Det hender jeg bruker litt Gryr matfløyel, eller kokosmelk. Litt ettersom hva jeg har i kjøleskapet og event hva som må brukes opp. Om dette tilsettes bruker jeg også å jevne den litt med maizenajevning til jeg får en god konsistens.


Laks:

Stek laksen på middels varme. Snu fisken når den har fått en gyllen farge og stek videre til den begnner å "blade" seg. OBS: Viktig å ikke steke fisken i hjel her alstå, da blir den tørr og kjedelig!!


Stek også tomatene og sjalottløken i en panne med litt EVOO. La dette surre i ca 10 min, gjerne lengre. Da kommer bare smakene fra tomatene enda mer frem. Litt salt/pepper. Til slutt har du "ei lita teskjed" med mild honning over og lar det smelte ned og bland godt.

bottom of page