top of page

Blåskjell med hvit kremet kraft

Tid: 20-30 min

Antall serveringer: 2

Dette trenger du:


Dette trenger du :

1 nett blåskjell

ca 50 gr smør ( meierismør)

2 ss god EVOO ( ikke nødendig, men gir en god smak, pluss sundt)

1 løk eller 2-3 sjalottløk

Hvitløk etter ønsket mengde f.eks.2-4 fedd

Laurbærblad 1-2 stk.

2 dl eplejuce eller hvitvin

2 dl kremfløte

Sitron

Ferske urter. Dill og persille. Bruk så mye du ønsker.

Salt/pepper



Sånn gjør du:

Dette er en rett som går utrolig fort å lage. Så her lønner det seg å ha alt klart på forhånd.


Skyll alle blåskjellene i kaldt vann. Skjell som er i stykker kastes.

Finkutt løk/sjalottløk, hvitløk og urtene.

Mål opp eplejuce/vin og kremfløten.

Bruk gjerne en blåskjell kjele. Hvis ikke, bruke en kjele som har lokk.

Ha smør/olje i kjelen og la det smelte ned på svak varme. Ha i hakket løk, hvitløk og laurbærblad. Dette skal bare bli blankt og mykt.

Skru nå opp på høy varme og hell i eplejuce/vin og blåskjellene. Sett på lokket og la dette dampe i ca 5 min eller til alle har åpnet seg. Rist litt underveis.

Når de har dampet ferdig og åpnet seg tilsettes kremfløten og urtene.


PS: Det hender jeg tar opp alle skjellene og heller så kremfløten i og lar denne sausen få koke litt inn og blir litt tykkere. Så heller jeg skjellene tilbake i kjelen og vender om. Dette gjør at kraften henger seg litt rundt alle skjellene,

men ikke nødvendig altså.


Server gjerne med pommes frites og aioli. Eller et godt brød.

bottom of page