Dette trenger du:
Dette trenger du :
1 nett blåskjell
ca 50 gr smør ( meierismør)
2 ss god EVOO ( ikke nødendig, men gir en god smak, pluss sundt)
1 løk eller 2-3 sjalottløk
Hvitløk etter ønsket mengde f.eks.2-4 fedd
Laurbærblad 1-2 stk.
2 dl eplejuce eller hvitvin
2 dl kremfløte
Sitron
Ferske urter. Dill og persille. Bruk så mye du ønsker.
Salt/pepper
Sånn gjør du:
Dette er en rett som går utrolig fort å lage. Så her lønner det seg å ha alt klart på forhånd.
Skyll alle blåskjellene i kaldt vann. Skjell som er i stykker kastes.
Finkutt løk/sjalottløk, hvitløk og urtene.
Mål opp eplejuce/vin og kremfløten.
Bruk gjerne en blåskjell kjele. Hvis ikke, bruke en kjele som har lokk.
Ha smør/olje i kjelen og la det smelte ned på svak varme. Ha i hakket løk, hvitløk og laurbærblad. Dette skal bare bli blankt og mykt.
Skru nå opp på høy varme og hell i eplejuce/vin og blåskjellene. Sett på lokket og la dette dampe i ca 5 min eller til alle har åpnet seg. Rist litt underveis.
Når de har dampet ferdig og åpnet seg tilsettes kremfløten og urtene.
PS: Det hender jeg tar opp alle skjellene og heller så kremfløten i og lar denne sausen få koke litt inn og blir litt tykkere. Så heller jeg skjellene tilbake i kjelen og vender om. Dette gjør at kraften henger seg litt rundt alle skjellene,
men ikke nødvendig altså.
Server gjerne med pommes frites og aioli. Eller et godt brød.