
Foccatia
Tilberedningstid:
Steketid:
30min
Antall posjoner
8-10 pers.
Om
Foccatia- til hverdag og fest!

Ingredienser
7 dl lunkent vann
1/2 pakke gjør
2 ts salt
2 ts honning (mild uten mye smak)
4 ss evoo (ekstra virgin oliven olje)
14 dl siktet hvtemel spelt
Sån gjør du
Ha i gjær, salt, honning og oljen i vannet- bland og la stå litt.
Ha så i melet litt og litt , elt til du får en tykk grøt.
Hev i ca 30-45 min.
Hell deigen over i en liten langpanne kledd med bakepapir. Fordel deigen rundt og la den heve i 30 min.
Fordel over litt evoo og bruk alle fingrene ned i deigen slik at det blir huller over hele.
Strø så over flaksalt over hele.
Stek på nederste rille i 30 min på 200c.
Tips.
Kan toppes med både soltørket tomat og oliven. Eller bruk det krydderet du ønsker tilpasset hva du skal bruke Foccatiaen til.
Bruk fantasien........