top of page

Søtpotet lefse

Baketid:

2 timer

Steketid:

Posjoner

Vanskelighetsgrad:

Du trenger:

400g Søtpotet

3 ts Chiafrø

1/2 ts Salt

3 ss Evoo.(ektra virgin oliven olje)

200g Spelt hvetemel

150g Spelt sammalt hvete

Slik gjør du:

Skrell og skjær søtpotet i grove biter. Legg i en ildfast form og hell litt olje over bitene.

Bak denne i ovnen på 200c i ca 1,5 time. Pass på at den ikke blir brent. Du kan godt dekke til med aluminiumsfolie. La dette så avkjøles helt ned.

Ha så dette i en food prosessor og ha resten av ingrediensene i. Kjør til en fast deig.

La deigen hvilde en times tid i kjøleskapet.

Kjevle ut til tynne lomper og stek i en tørr panne til de er gyldne på hver side.

Legg de i et rent kjøkkenhåndkle og pakk de inn.

Det hender de fort kan bli litt harde, men da bruker jeg de bare som knekkebrød/flatbrød. Kjempegodt alternativ til vanlig knekkebrød.

bottom of page