top of page

Proteinrike havrescones med eple og kanel!

Baketid:

45 min

Steketid:

25 min

Posjoner

8 biter

Vanskelighetsgrad:

Du trenger:

Du trenger:

• 150 g havremel

• 100 g havregryn

• 150 g cottage cheese

• 100 g kesam eller rømme

• 2 egg

• 2 ts bakepulver

• 2 ts kanel

• 50 g sukrin gold eller annen valgfri søtning

• 1 stort eple, raspa






Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam, egg, sukrin gold, bakepulver og kanel i bollen og kjør det glatt med en stavmikser.

2. Vend inn eple, deretter havregryn og havremel til en jevn deig. La stå i 5 minutter, lag en stor, rund og litt flat scone i en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg og ha gjerne over litt hakka mandler på toppen.

3. Steik midt i ovnen, ca. 25 minutt, eller til sconesen er gyllen. Avkjøl på rist.

Disse er like gode kalde som varme, og passer perfekt med eller uten pålegg til frokost, turmat, i matpakken, som kveldskos eller bare snacks. De holder seg saftige noen dager, men kan også fint fryses 😀



Personlig synes jeg de er veldig søte og reduserer derfor mengden søtningen. 😜







bottom of page