Du trenger:
Du trenger:
• 150 g havremel
• 100 g havregryn
• 150 g cottage cheese
• 100 g kesam eller rømme
• 2 egg
• 2 ts bakepulver
• 2 ts kanel
• 50 g sukrin gold eller annen valgfri søtning
• 1 stort eple, raspa
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam, egg, sukrin gold, bakepulver og kanel i bollen og kjør det glatt med en stavmikser.
⠀
2. Vend inn eple, deretter havregryn og havremel til en jevn deig. La stå i 5 minutter, lag en stor, rund og litt flat scone i en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg og ha gjerne over litt hakka mandler på toppen.
⠀
3. Steik midt i ovnen, ca. 25 minutt, eller til sconesen er gyllen. Avkjøl på rist.
⠀
Disse er like gode kalde som varme, og passer perfekt med eller uten pålegg til frokost, turmat, i matpakken, som kveldskos eller bare snacks. De holder seg saftige noen dager, men kan også fint fryses 😀
Personlig synes jeg de er veldig søte og reduserer derfor mengden søtningen. 😜