top of page

Foccatia

Baketid:

2-2,5 time

Steketid:

Posjoner

8-10 som tilbehør til annen mat.

Vanskelighetsgrad:

Du trenger:

7 dl lunkent vann

1/2 pakke gjør

2 ts salt

2 ts honning (mild uten mye smak)

4 ss evoo (ekstra virgin oliven olje)

14 dl siktet hvtemel spelt


Slik gjør du:

Hell vannet i bakebollen.

Ha i gjær, salt, honning og  oljen i vannet- bland og la stå litt.

Ha så i melet litt og litt , elt til du får en tykk grøt.

Hev i ca 30-45 min.

Hell deigen over i en liten langpanne kledd med bakepapir. Fordel deigen rundt og la den heve i 30 min.

Fordel over litt evoo og bruk alle fingrene ned i deigen slik at det blir huller over hele.

Strø så over flaksalt over hele.

Stek på nederste rille i 30 min på 200c.


Tips.

Kan toppes med både soltørket tomat og oliven. Eller bruk det krydderet du ønsker tilpasset hva du skal bruke Foccatiaen til.

Bruk fantasien........


bottom of page